website
SNIŽENJA NA VELIKI BROJ POPULARNIH MODELA
UVEK JEDAN KORAK ISPRED.

Reklamacije/ Zamene/ Povraćaj Sredstava

REKLAMACIJE, ZAMENE i POVRAĆAJ SREDSTAVA

Reklamacije

GENERALNE INFORMACIJE
Svesni smo prava svojih kupaca, kao i činjenice da su ljudi u Srbiji još uvek nepoverljivi po pitanju kupovine preko interneta. Zbog toga smo rešili da postupak reklamacije maksimalno pojednostavimo, kako bi i kupcu i nama u što većoj meri olakšali posao.

Svako oštećenje pri transportu, nedostajanje nekih delova i eventualnu neispravnost nekog proizvoda, kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe.

060 37 11 109 | kolicazabebe.online@gmail.com

REKLAMACIJE NA NEISPRAVNU ROBU
Ukoliko ste primili robu i naknadno shvatite da je Vaš proizvod oštećen ili neispravan, molimo Vas da nas kontaktirate u najkraćem roku. Obavezno sačuvajte originalnu ambalažu u kojoj je proizvod isporučen. Ukoliko je moguće, pošaljite nam sliku oštećenja, kako bismo lakše ustanovili problem.
REKLAMACIJE NA OŠTEĆENJA U TRANSPORTU
Veoma je važno da prilikom prijema robe proverite da li na Vašoj porudžbini ima bilo kakvih vidnih oštećenja. Ukoliko primetite da nešto nije u redu, odmah svoju sumnju prijavite kuriru.
Zamolite kurira da sačeka dok proverite sadržaj isporuke. Ukoliko proizvod nije oštećen i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke. Ukoliko primetite bilo kakva oštećenja na proizvodu, odbijte prijem pošiljke i javite nam radi utvrđivanja daljih koraka, kako biste dobili ispravan, neoštećen proizvod.

REKLAMACIJE NA POGREŠNU VRSTU ROBE
Ukoliko ste primili porudžbinu i nakon otvaranja shvatili da sadržaj isporuke nije ono što ste naručili, kontaktirajte nas kako bismo mogli da u najkraćem roku izvršimo zamenu.

Procedura Podnošenja Reklamacije

Kako biste ostvarili svoje pravo na reklamaciju, potreban je dokaz o kupovini reklamiranog proizvoda (fiskalni račun). Važno je da sačuvate svu dokumentaciju koju ste dobili do isteka perioda od dve godine, koliko je prodavac odgovoran za nesaobraznost proizvoda, odnosno sve dok važi garantni period u slučaju da je proizvođač proizvoda izdao garantni list.

Nakon što nam izjavite reklamaciju pisanim putem, dužni smo da Vam potvrdimo prijem reklamacije i saopštimo broj pod kojim je ista zavedena u našoj evidenciji. Dužni smo da Vam najkasnije u roku od 8 dana odgovorimo na reklamaciju. Važno je da znate da ćemo rok od 8 dana računati od trenutka kada nam artikal bude isporučen na dogovorenu adresu, jer tek po prijemu robe možemo utvrditi da li postoji nedostatak. Naš odgovor nakon prijema paketa će sadržati odluku da li je Vaša reklamacija prihvaćena, izjašnjenje i konkretan predlog rešavanja reklamacije. Ukoliko je reklamacija prihvaćena, dužni smo da je rešimo u roku od 15 dana, odnosno 30 dana za tehničku robu. Ukoliko postoje poteškoće u rešavanju reklamacije, tražićemo Vašu saglasnost za produženje roka za rešavanje reklamacije.

 

Ukoliko niste zadovoljni ishodom reklamacije, kao potrošač imate pravo na vansudsko rešavanje spora. Trgovac je obavezan da učestvuje u postupku rešavanje potrošačkih sporova pred telom (čl. 151 st. 2. Zakona o zaštiti potrošača).

Zamena Robe

Ukoliko Vam proizvod ne odgovara i želite da ga zamenite, rado ćemo Vam izaći u susret. Sve što je potrebno jeste da ispunjava sledeće uslove:
  • Zamena se mora izvršiti u zakonskom roku od 14 dana od dana prijema pošiljke;
  • Proizvod mora biti nekorišćen, neoštećen, u originalnom pakovanju i sa svom propratnom dokumentacijom;
  • Troškove vraćanja snosi kupac (iznos poštarine).
Moguće je zameniti proizvod za isti u drugom dezenu ili za neki drugi proizvod iz iste ili veće cenovne kategorije (prilikom čega je neophodno i doplatiti razliku u ceni), ukoliko ga imamo na stanju.


Povraćaj Sredstava i Pravo na Odustajanje

PRAVO NA ODUSTAJANJE
U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014, 6/2016 - dr. zakon i 44/2018 - dr. zakon)
  • Potrošač ima pravo da odustane od ugovora u roku od 14 dana, od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustajanja kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.
  • Kako bi potrošač ostvario pravo na odustanak od ugovora, potrebno je da da izjavu na posebnom obrascu za odustanak od Ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način. Obrazac/izjavu možete preuzeti ovde.
  • Uz popunjen obrazac potrebno je i vratiti proizvod u originalnom pakovanju sa svom propratnom dokumentacijom. Po prijemu, utvrdiće se da li je proizvod neoštećen i ispravan i nakon toga, trgovac je u obavezi da u roku od 30 dana vrati novac potrošaču.
  • Potrošač nosi punu odgovornost ukoliko dođe do umanjenja vrednosti robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.
  • U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti potrošača, potrošač nosi troškove vraćanja robe.
POVRAĆAJ SREDSTAVA
U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.
Molimo Vas da nas kontaktirate telefonom ili putem e-maila, kako bismo uzeli neophodne podatke i pripremili dokumentaciju.
Povraćaj sredstava se vrši iskljucivo uplatom na dinarski tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini. Ukoliko je potrošač platio iznos platnim karticama, banka će na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Posebne instrukcije za prodavca u vezi sa porudžbinom
Kod za popust

Šta Vam je potrebno?

Popularne pretrage:  Kolica 3u1  Kombinovana kolica  Kišobran kolica  

Popularni proizvodi


Chipolino Duo Smart kombinovana kolica za blizance
Chipolino
Redovna cena58,990.00 RSD52,990.00 RSD
Kombinovana kolica Chipolino Estelle
Chipolino
Redovna cena19,990.00 RSD13,990.00 RSD
Chipolino Aspen 2u1 kombinovana kolica
Chipolino
Redovna cena30,990.00 RSD20,990.00 RSD
2u1 Kombinovana blizanačka kolica Chipolino Duo Smart
Chipolino
Redovna cena74,990.00 RSD
2u1 Kombinovana kolica Chipolino Havana
Chipolino
Redovna cena32,990.00 RSD24,990.00 RSD
Moni Alma kombinovana kolica
Moni
Redovna cena19,490.00 RSD